Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódtak az összecsapások Szíriában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. november 26. 10:13

Több mint ötvenen vesztették életüket november 24-én, csütörtökön Szíria különböző térségeiben lezajlott összecsapásokban, a halottak közül 23-an a kormányerők tagjai voltak – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű jogvédő szervezet (OSDH). A csoport beszámolójában közölte, hogy 13 civil és a hadseregből dezertált tizenöt katona is meghalt az összecsapásokban.

A magát Szabad Szíriai Hadseregnek nevező, a fegyveres erőkből kivált katonák alkotta szervezet tagjai több helyütt összecsaptak a kormányerőkkel. A dezertált katonák közül 15-en vesztették életüket csütörtökön Rasztannál egy ütközetben.

A szíriai jogvédő szervezet jelentésében kiemelte, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a dezertálók és a kormánykatonák közötti összecsapások. A Szabad Szíriai Hadsereg honlapján pedig arról adott hírt, hogy fegyveresei lecsaptak egy katonai pilótákat szállító, Homszba tartó autóbuszra, és a jármű hét utasát, valamint a sofőrjét megölték. Hama tartományban öt kormánykatona vesztette életét egy ellenük lesből indított támadásban.

Címkékjog