Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Váltás a szarajevói parancsnokságokon

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. november 26. 12:19

A szarajevói EUFOR- és NATO-parancsnokságokon egyéni beosztásokban szolgáló magyarok váltására került sor november 15–24. között. A műveleti területre most kiérkezett katonák− elődeikhez hasonlóan− különböző vezetői és szakmai beosztásokban bizonyíthatják rátermettségüket.

Gulyás Zoltán dandártábornok, magyar nemzeti rangidős, az EUFOR parancsnokhelyettese és törzsfőnöke állománygyűlésen köszöntötte a missziós területre újonnan érkezetteket. Kérte, hogy szakértelmükkel és tevékenységükkel járuljanak hozzá a parancsnokságokon és az ALTHEA-műveletben az elkövetkezendő időszakban végbemenő szervezeti és strukturális változtatások sikeres végrehajtásához.

A tábornok megköszönte a missziójukat most befejező katonáknak az elvégzett munkát, amely – mint fogalmazott – tovább öregbítette a Magyar Honvédség nemzetközi hírnevét. A parancsnokhelyettes hangsúlyozta, hogy az EUFOR és a NATO jelenléte az országban mind Bosznia-Hercegovina, mind az Európai Unió részére kiemelten fontos, összhangban a balkáni régió stabilitásával.

1595928011