Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fotók a Fülöp-szigeteknek gyártott Sokolokról

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2012. február 6. 16:07

Fotók jelentek meg az interneten azokról a W–3A Sokol típusú, lengyel gyártmányú, többcélú helikopterekről, amelyeket a cég a Fülöp-szigetek légiereje számára gyárt.

A Fülöp-szigetek védelmi minisztériuma 2011 májusában írt alá szerződést a lengyel PZL Swidnik helikoptergyártó céggel nyolc darab helikopter gyártására, mintegy 64,5 millió dollár értékben. Hírügynökségi információk szerint az első négy helikoptert február közepén adják át a Fülöp-szigeteknek, míg a maradék négyet novemberben szállítják le. Korábbi tervek szerint az első négy forgószárnyast már 2011 novemberében át kellett volna adni.

A Fülöp-szigeteki légierő tervei szerint a lengyel helikoptereket elsősorban szállítási feladatokra használják majd a már meglévő többcélú UH–1H/V Iroquois típusú helikopterekkel együtt.
A W–3A Sokol befogadóképessége 14 fő – beleértve a kétfőnyi személyzetet is –, míg a gép szállítókapacitása mintegy két tonna. A lengyel helikopter maximális sebessége 260 kilométer/óra, hatótávolsága 745 kilométer és hat kilométeres magasságba képes felemelkedni.

1595931031
</p>