Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fotós tehetségére a KFOR-ban is felfigyeltek

Szöveg: Krizbai Diána hadnagy | Fotó: Koncsek Barna főhadnagy, Somogy Vármegyei Önkormányzat |  2023. június 4. 14:27

Dobogós helyezést ért el a Somogy Vármegyei Önkormányzat fotópályázatán Koncsek Barna főhadnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) érdekvédelmi tisztje, akinek fotós tehetségére már a KFOR-ban is felfigyeltek.

29092022-HUN HQ Medal Parade14

Az „Értékeink Somogyországban” című pályázatot február elején hirdették meg. Az önkormányzat olyan – korábban nem publikált – fotókat várt, amelyek bemutatják „Somogyország” épített és természetes környezeti, kulturális értékeit, eseményeit, rendezvényeit, hagyományait, maradandó értékeit, valamint a somogyi emberek mindennapjait, ahogy a somogyi polgárok látják.

A pályázatra 120 alkotó, összesen 468 képet küldött be. Mindezek közül egy szakmai zsűri választott ki ötvenet, amelyből a Vármegyeházán kiállítás is nyílt. A legjobb 50 pályamű közé Koncsek Barna főhadnagy fotói közül hármat is beválasztottak, egyik képével pedig harmadik helyezést ért el a pályázaton.

3. hely

Koncsek főhadnagy kiemelkedő szereplése nem meglepő, hiszen autodidakta módon profivá képezte magát a fényképezés szakterületén. Szabadidejében többek között esküvői fotózást is rendszeresen vállal.

Tehetségére a Magyar Honvédségen belül is több helyen, sőt már külföldön is felfigyeltek. A mostani díjazott fotózott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese mellett, amikor első magyar tábornokként a koszovói NATO misszió, a KFOR parancsnoki posztját töltötte be. Koncsek Barna főhadnagy munkásságát nem csak a Magyar Honvédség és a koszovói misszió platformjain megjelent tudósítások, hanem a KFOR 2022-es évkönyve is megőrzi az utókornak.