Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koncsek Barna főhadnagy

ONG (1)

Parancsnoki látogatás az amerikai gyakorlaton

2021. június 21. 8:02

Takács Szabolcs, hazánk washingtoni nagykövete és Sándor Zsolt vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka meglátogatta az Amerikában gyakorlatozó önkéntes területvédelmi tartalékos katonákat. A látogatás ideje alatt az Ohiói Nemzeti Gárda gyakorlatán résztvevők bemutatták az ellenerő és a dandár fő vezetési pontjait.

ONG_tatalékosok_kapott (10)

Amerikai gyakorlótéren a magyar tartalékos katonák

2021. június 10. 17:00

Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság önkéntes területvédelmi tartalékos katonái június elsején utaztak ki az Amerikai Egyesült Államokban, a Louisiana állambeli Fort Polk-ba, az Ohiói Nemzeti Gárda 37. Lövészdandár Harccsoportjának minősítő gyakorlatára.

Kaposvár (1)

A hősök napjára megszépültek a kaposvári katonasírok

2021. május 29. 14:37

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonái számára mindennapos feladat a katonasírok gondozása, de a közelgő hősök napja tiszteletére megemlékezéseket és koszorúzásokat is tartanak szerte az országban. A kaposvári Hősök temetőjében a parancsnokság katonáinak munkáját a 44. Adorján József Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes tartalékos állománya is segítette.

A7202467

Egy lépésre Amerikától

2021. április 18. 9:32

Az Ohiói Nemzeti Gárdával közös minősítő gyakorlat felkészítésének ötödik fázisát is teljesítették az önkéntes tartalékos katonák Táborfalván.

Ong24

Amerikába készülnek az önkéntes tartalékosok

2021. március 24. 12:24

Március 20-án megkezdődött az Ohiói Nemzeti Gárdával közös minősítő gyakorlatra készülő önkéntes tartalékos katonák kiképzésének negyedik fázisa.

Magyar-amerikai törzstanulónap MH_BTKK (nyitó)

Magyar-amerikai törzstanulónapot rendeztek

2021. január 26. 7:17

Háromnapos törzsfelkészítést szerveztek Szolnokon, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság azon parancsnoki és vezetői állományának, akik az Amerikai Egyesült Államokban, az Ohiói Nemzeti Gárdával közös minősítő gyakorlaton vesznek majd részt idén júniusban. Az amerikai-magyar kiképzés azért volt rendhagyó, mert a résztvevők videókonferencia keretében a saját szolgálati helyeikről jelentkeztek be.

Haditorna_kiknyp (2)

Somogy megyében is megmérkőztek a középiskolások

2020. október 12. 8:26

Összesen kilenc csapat mérte össze erejét az Országos Haditorna Verseny Somogy megyei döntőjében. A forduló győztese a „Szőcsény” csapat lett, így jövőre ők vehetnek részt az országos döntőn. (Képgaléria.)

Acélkockák_Szentendre_(6)

Gyakorlaton az „Acélkockák”

2020. szeptember 22. 14:10

Megkezdődött az „Acélkockák” kiképzése Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. A szakmai altiszti tanfolyami képzés résztvevői megismerkednek a lövész szakharcászat alapjaival, valamint elsajátítják a különböző menetalakzatokat és mozgásmódokat. (Képgalériánk.)