Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főzőversennyel egybekötött alakulatnap

Szöveg: Kocsi László ezredes | Fotó: Győri Tiborné és a szerző felvételei |  2023. október 8. 15:57

A szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub tagjai – az MH Szentendre Helyőrségtámogató Parancsnokság meghívása alapján – részt vettek a katonai szervezet szeptember 28-án megtartott alakulat napján.

A-csapat_nyitó

A katonai szervezet sorakozójával kezdődött egésznapos rendezvényen Márki Miklós alezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte a résztvevőket és a nyugdíjas klub tagjait is.

Az alakulatnap szervezői sportversenyeket és főzőversenyt rendeztek a résztvevők számára. A főzőversenyre az alakulattól tíz csapat, továbbá a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub csapata (Bazsó Erzsébet, Horváth Jenőné Irénke, Kocsi László, Rácz Mihályné, Marvni Zsigmondné, Horváth Lajos) is benevezett. Minden nevezett csapat bográcsot és a marha pörkölt alapanyagát, alap fűszereket kapott, valamint zöldségeket és szájízének megfelelő fűszereket használhatott fel pluszban. Az elkészült ételeket az íze és a tálalás alapján szakmai zsűri bírálta el.

IMG_20230928_123115-scaled

Az ebédet követően a katonai szervezet jelenlegi és a volt parancsnoka, Kiss Zoltán alezredes átadták a sportversenyek és a főzőverseny díjait. A főzőversenyt a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub csapata nyerte. A díjak kiosztását követően mindenki megkóstolhatta az alakulat tortáját. Az alakulat napja zárásaként a Honvéd Együttestől Ökrös Tibor és zenekara adott fergeteges koncertet.

A klub tagjai kifejezték köszönetüket az alakulat parancsnokának a részvétel lehetővé tételéért, valamint a katonai szervezet munkatársainak és a szervezőknek a meleg, szívélyes fogadtatásért és azért a sok segítségért, amivel hozzájárultak a klub csapatának győzelméhez.

Címkékalakulatnap