Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Futólépés - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. január 23. 14:22

Az MH Nagysándor József 51. Híradó és Vezetésbiztosító dandár katonái közül a szolgálati idejükön túl többen is komoly sporttevékenységet folytatnak. Közéjük tartozik Boros Melinda százados, a hadműveleti főnökség tervezőtisztje, aki ma már főleg futóversenyeken indul, de korábban triatlonban is remek eredményeket ért el.

MH_202301_borito

Talán még családtagjai sem gondolták, amikor a tízéves Melindát a magasugrásban és a gátfutásban egyaránt jeleskedő katonaédesapja lekísérte a lakásuk melletti 200 méteres salakos pályára, hogy ezzel egy országosan is jegyzett futó karrierje veszi kezdetét. A következő évben az ifjú atléta már teljesítette az első komolyabb távját, az 5200 métert. Testnevelőtanárai is ösztönözték, így az idő előrehaladtával egyre több futóversenyen vett részt, kísérletező tinédzserként azonban ekkor még inkább a röplabda érdekelte.

– Kecskeméten születtem, de egyéves koromban Sárbogárdra költöztünk, ott is nőttem fel. Már a testnevelésórákon is kitűnt, hogy mindig a maximumra törekedtem – eleveníti fel a kezdeteket Boros Melinda százados, aki később Veszprémben is élt, középiskolába Székesfehérváron járt, majd Budapesten, a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola villamosmérnök szakán folytatta tanulmányait. Szülei hivatásos katonaként szolgáltak – részben ez inspirálta a pályaválasztásnál, hiszen úgy tapasztalta, hogy a honvédség biztos megélhetést kínál. Döntésének helyességét nemcsak a munkahelyi sikerek, hanem a sport terén elért eredmények is igazolják.

– 2003-tól részt vettem az MH Járőrbajnokságon és az MH Háromtusa Bajnokságokon. A honvédségen belül az első komolyabb eredményt a 2007-es püspökszilágyi MH Mezei Futóbajnokságon értem el, ahol a 6000 méteres távon első lettem – emlékszik vissza a KFOR-missziót is megjárt katona, aki ugyanebben az évben kezdte meg szolgálatát az akkori nevén MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred híradózászlóaljának alárendeltségébe tartozó híradószázad III. alaphírközpontjánál, mint szakaszparancsnok.

További részletek a Magyar Honvéd magazin január 20-án, pénteken megjelent számában!