Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fúvószenei inspirációk a Stefánia Palotában

Szöveg: Nagy Zsolt Gábor őrnagy | Fotó: Bankó József |  2022. október 3. 16:07

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Budapesti Helyőrség Zenekar tagjai szeptember 29-én fúvószenekari koncerttel varázsolták el a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ közönségét, ezzel is kifejezve zenei sokszínűségüket, illetve a katonazenészi hivatás iránt érzett elkötelezettségüket.

Fúvoszenekari koncert_Stefánia (13)

A zenekar katonazenészei a pandémia alatt, hangszereiket letéve látták el a Magyar Honvédség alaprendeltetéséből fakadó feladataikat. Járőrként jelen voltak a főváros utcáin, az ország autópályáin, védett objektumok és a déli országhatár mellett. Budapesten és környékén nyolc különböző kórházban segítették a betegirányítást, adminisztrációs, illetve logisztikai feladatokban is részt vettek.

Márciusban ismét visszatérhettek eredeti foglalkozásukhoz, a zenéhez. Feladatkörükbe tartozik az állami és katonai ünnepségeken való megjelenés, valamint a Magyar Honvédség életével összefüggő egyéb eseményeken való zenekari közreműködés. Emellett részt vesznek a Sándor-palota zenés őrségváltásaiban, valamint Budapest több pontján rendszeresen térzenékkel népszerűsítik a fúvószenét a lakosság, illetve a külföldi turisták körében.