Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Modernizálódó honvédségi objektumok

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2022. október 3. 16:17

Újabb épületenergetikai fejlesztések valósultak meg a Honvédelmi Minisztérium különböző objektumaiban.

Budapest

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával jött létre a KEHOP-5.2.10 - Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései című felhívás keretében a KEHOP-5.2.10-16-2018-00176 azonosítószámú "HM VGH vagyonkezelésében lévő Budapest Tüzér utcai nőtlenszálló épületenergetikai fejlesztése" című projekt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pozitív támogatói döntése alapján a projekt bruttó 88,00 millió forint összegű, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás felhasználásával valósult meg. A fejlesztés eredményeként a Tüzér utcai telephelyen lévő épület homlokzati és tetőszigetelése, a nyílászárók újra cserélése, valamint háztartási méretű fotovoltaikus rendszer kiépítése valósult meg.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség céljai között szerepel, hogy a lehetőségeket kihasználva élen járjon a megújuló energiaforrások felhasználásában és a környezetbarát technológiák alkalmazásában, ezzel is követendő példát mutatva dolgozóinak, szakembereinek és az oda látogatóknak. Az ütemezés alapján az előkészítési tevékenységek 2021 második felében kezdődtek, a kivitelezés pedig 2022. június 24-én fejeződött be.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Székesfehérvár

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával jött létre a KEHOP-5.2.10 - Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései című felhívás keretében a KEHOP-5.2.10-16-2018-00178 azonosítószámú "HM VGH vagyonkezelésében lévő Székesfehérvár Erzsébet utcai nőtlenszálló épületenergetikai fejlesztése" című projekt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pozitív támogatói döntése alapján a projekt bruttó 79,63 millió forint összegű, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás felhasználásával valósult meg.

A fejlesztés eredményeképp a székesfehérvári Erzsébet utcai telephelyen lévő épület homlokzati és tetőszigetelése, a nyílászárók újra cserélése, valamint háztartási méretű fotovoltaikus rendszer kiépítése valósult meg. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség céljai között szerepel, hogy a lehetőségeket kihasználva élen járjon a megújuló energiaforrások felhasználásában és a környezetbarát technológiák alkalmazásában, ezzel is követendő példát mutatva dolgozóinak, szakembereinek és az oda látogatóknak.

Az ütemezés alapján az előkészítési tevékenységek 2021 második felében kezdődtek, a kivitelezés pedig 2022. június 28-án fejeződött be.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

 

Címkék