Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyermeknap a Kossuth laktanyában

Szöveg: Tóthné Ilyés Edit |  2010. május 31. 13:07

Idén először rendezett a Bocskai dandár humánszolgáltató irodája május 30-án gyermeknapot. A szervezők a Kossuth laktanyába várták a katonacsaládokat, ahol a legkisebbeknek jártak a kedvükbe. A gyerekek az Alföld Diákszínpad műsorát követően játékos vetélkedőn vehettek részt a család többi tagjával, zsákban futva vagy lufival egyensúlyozva versenyezhettek.

Egész nap volt gyöngyfűzés, arcfestés, valamint kézműves foglalkozásokon próbálhatták ki kézügyességüket a látogatók. Akinek kedve és türelme volt hozzá, arról portré készülhetett, de a mozgékonyabbak inkább a játszósarokban foglalták el magukat.
Körülbelül hatvan család jött el kikapcsolódni az utolsó májusi hétvégén.

A gyereknap megszervezésével a humánszolgáltató iroda célja a szórakoztatáson kívül az volt, hogy a katonacsaládok találkozhassanak egymással, és jó kapcsolatot alakíthassanak ki egymással. A családok közti együttműködés ugyanis segítheti a hadműveleti területen szolgálók hozzátartozóit abban, hogy a távollét ideje alatt az esetlegesen felmerülő problémákra a „sorstársakkal" együtt találjanak megoldást.

1595902576
 

Fotó: Révészné dr. Markovics Zita
hdgy.