Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyilkos falatozó nyílt Bejrútban

Szöveg: coolpolitika.hu/honvedelem.hu |  2008. június 24. 16:41

Különleges katonai éttermet hozott létre egy ötletes vendéglátós Bejrút külvárosában.

A falatozó nem mindennapi külsővel várja vendégeit: katonai ponyvával fedett, a belső falakon fegyver utánzatok lógnak, zene helyett fegyverropogás szórakoztatja az éhes sereget, az étlapon pedig különféle harcászati eszközök nevei után keresztelték el a falatokat. A Reaktív gránát például csirke saslikot takar, de van Terrorista kenyér, B-52 és Kalasnyikov is.

– Azt mondják rólunk, hogy terroristák vagyunk, hát ha így van, akkor szeretnénk mindenkit megetetni a terroristák kenyerével – nyilatkozta a síita Hezbollah irányítása alatt működő al-Manar televíziócsatornának Juszuf Ibrahim, az étterem tulajdonosa. A falatozó bejáratánál egyébként a következő mondat olvasható: “Szendvics, amely ölni is képes" – ám Juszuf szerint ez legfeljebb csak az étek óriási mérete miatt következhet be.

A tulajdonos hozzátette: a környékbelieket nem zavarja a látvány, amivel nevetésre szeretné volna bírni az érdeklődőket. Úgy tűnik, az ötlet egyelőre sikert sikerre halmoz, hiszen rengetegen látogattak el a gyilkos harapnivalók tárházába.