Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyűjtéssel is segítettek a katonák

Szöveg: Dánielné Vígh Krisztina főhadnagy, Marics Ildikó főhadnagy, Németh Miklós főtörzsőrmester |  2010. november 17. 5:34

Több teherautónyi bútort, fertőtlenítőszert, tartós élelmiszert, háztartási felszerelést, ruhaneműt gyűjtöttek össze a székesfehérvári híradós ezred katonái a katasztrófa sújtotta területek lakói számára. Az egyenruhások nemcsak az adományozásban és a gyűjtés megszervezésében, hanem a mentésben is jeleskedtek.

Magyarország északi területe, Borsod megye, Ajka térsége, Devecser, Kolontár. Az idei évben ezeket a területeket, településeket sújtotta leginkább természeti katasztrófa. A nyár elejei árvíz, illetve az októberi vörösiszap-katasztrófa több család megélhetését veszélyeztette, életek teljes munkája vált a természet martalékává. Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állománya szerepet vállalt az árvízi védekezésben és a devecseri kármentesítésben egyaránt. Pakolták a zsákokat, a házakból mentették mindazt, ami még menthető volt, illetve lapátolták a vörösiszapot. Kolontáron a kitelepítésben is részt vettek.

1595910050
Nyáron az árvízi védekezésről hazatérő katonák fontosnak tartották, hogy más módon is segítsenek a rászorulóknak: önkéntes adománygyűjtésbe kezdtek, melyet az őszi vörösiszap-katasztrófa után még intenzívebben folytattak. Novemberre így több teherautónyi bútor, fertőtlenítő szer, tartós élelmiszer, háztartási felszerelés, ruhanemű gyűlt össze. Devecserben Nagy Lajos mérnök alezredes, az ezred megbízott parancsnoka, Felsőzsolcán Balogh Rezső őrnagy, a logisztikai zászlóalj megbízott parancsnoka adta át az adományokat a rászoruló nagycsaládosoknak.