Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Ha keveset adsz, ha szívből adod, az soknak számít”

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. december 15. 15:10

Az Alba Bástya Gyermekjóléti és Családvédelmi Központnak (továbbiakban: Alba Bástya Központ) gyűjtött adományt a székesfehérvári székhelyű Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred ezredtörzse.

A katonák az Alba Bástya Központ részére játékokat, édességeket, tisztítószereket, valamint meleg ruhákat adományoztak, amelyet Páli Zoltán ezredes, ezredparancsnok vezetésével adtak át ünnepélyes keretek között december 14-én, szerdán.

Az átadást megelőzően a honvédek gondosan becsomagolták az adományokat, amelyeket az intézetbe való megérkezéskor az ottani feldíszített karácsonyfa alá helyeztek. „Olyan termékeket hoztak magukkal, amire szükségük van a családoknak” – fogalmazta meg Tisztl Henrik az intézmény vezetője. Saját és az intézmény nevében is külön megköszönte az adományokat, valamint, hogy az ezred az Alba Bástya Központot választotta. 

Az eseményen Filó László törzszászlós, aki lelkész is egyben, Máté evangéliumából olvasott fel, majd az alábbiakat fogalmazta meg: „Az az érték amit hoztunk, szívbeli adomány. Az a szolgálat, amit Önök végeznek itt az Alba Bástya Központban, az nem egy munka, akárcsak a mi életünkben, ez egy hivatás".

Páli ezredes elmondta, hogy olyan embereknek gyűjtött az ezredtörzs, akik valamilyen krízishelyzetbe kerültek, és emiatt alapvető élelmiszereket sem engedhetnek meg maguknak. Az MH 6. TVE lényegesnek tartja a társadalmi felelőségvállalást, ezért is szervezett karácsony közeledtével gyűjtést, az adományok pedig a lehető legjobb helyre kerültek, és azokhoz a családokhoz fog eljutni, akiknek igazán szükségük van rá.

Kapcsolódó cikkek