Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás és ajándékozás Koszovóban

Szöveg: Visnyei Bence főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. december 15. 14:15

A karácsony közeledtével még a legfáradhatatlanabb katona is vágyik az otthon melegére, a megszokott környezetre, a családjára. Ilyenkor mindenkinek jól esik egy kedves gesztus, egy elismerő szó, hogy érezze, gondolnak rá. Nincs ezzel máshogy a KFOR 27. váltása sem, akiket a közelmúltban Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese és Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke látogatta meg.

20221215_vargha_bozo_kfor27_01

A delegációt a Novo Seló-i táborban dr. Bencze József, Magyarország Pristinai nagykövete, Szpisják József dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese és Horváth Sándor alezredes, az MH KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj parancsnoka fogadták. A vendégek egy ünnepi állománygyűlés keretein belül ajándékokat adtak át az ott állomásozó magyar kontingens tagjainak. Az ünnepi állománygyűlésen részt vett Domján László nagykövet, a Koszovói Kormány, Európai Unió Integrációs tanácsadója és dr. Mohácsi Norbert ezredes, a Novo Seló-i Tábor parancsnoka is.

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár által adott MH KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalja katonái nagyon örültek a meglepetésnek, különösen a csomagban található, „Mit jelent számomra a haza, a hősiesség, a katonaság, a biztonság?” című rajzpályázat alkotásai láttán.

20221215_vargha_bozo_kfor27_19

Vargha Tamás miniszterhelyettes beszédében jókívánságait fejezte ki a kontingens katonáinak. „Áldott, békés karácsonyt kívánunk önöknek! Köszönöm, köszönjük az önök munkáját, kívánunk eseménymentes szolgálatot az elkövetkezendő hónapokra. Ne feledjék az itt kialakult közösségnek nagy ereje van, tartsanak össze és ünnepeljék meghitt, nyugodt hangulatban a karácsonyt. Most ugyan távol vannak családjaiktól, de kívánom, hogy a misszióban töltött időszak után örömteli legyen a találkozás mikor hazaérkeznek. Köszönjük, nyugodt szolgálatot és áldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk” – fogalmazott a miniszterhelyettes.

Bozó Tibor vezérőrnagy beszédében az ünnepi időszak fontosságáról beszélt, továbbá közvetítette a Magyar Honvédség Parancsnokának jókívánságait: „Örömmel jöttünk önökhöz, az egyik legnagyobb kontingenshez, ami Magyarország határától nem is olyan messzire szolgál. A tisztelet és a szeretet hangján kívánok szólni, hiszen az adventi időszak mindenki számára különleges, várjuk a messiást, az ünnepeket és önöknek ez alatt az időszak alatt távol a hazától, de teljesítenie kell a szolgálatot. Kívánok kellemes karácsonyi ünnepeket és kívánok nagyon boldog új évet, ezen a helyszínen, ebben az alázatos szolgálatban” - mondta a törzsfőnök.

Az ünnepi állománygyűlés és az ajándékok átadása után Horváth Sándor alezredes, a zászlóalj parancsnoka egy rövid prezentációban foglalta össze az állomány szolgálati feladatait és jelenlegi helyzetét a látogatók számára.

Kapcsolódó cikkek