Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ha mersz, akkor nyersz

Szöveg: MH 3. Területvédelmi Ezred | Fotó: az ezred felvételei |  2023. augusztus 22. 16:27

Véget ért az MH 3. Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj által szervezett, idei utolsó harcos tematikájú honvédelmi tábor Jászberényben.

IMG-2071 (1)

Az augusztus 14-ei héten a 12-15 éves fiatalokat térképészeti, harcászati, túlélési, egészségügyi, önvédelmi, fegyver-, valamint egyéni álcázási ismeretek várták. A diákok körében a csapatversenyek aratták a legnagyobb sikereket, amelyek során akadálypálya teljesítése várt rájuk, emellett lézer- és Air Soft lövészet színesítette a programot. A résztvevők a Szent László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesület segítségével közelebbről is megismerkedhettek korhű fegyver- és egyenruha másolatokkal, valamint felszerelési tárgyakkal.

IMG-6591

A záró rendezvényen a szülők és a meghívott vendégek jelenlétében a táborozók bemutatták a hét során elsajátított alaki fogásokat, majd Lukács Róbert alezredes, a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred törzsfőnöke elismerésül érmeket és okleveleket adott át a táborozók részére az akadályversenyen csapatban tanúsított együttes helytállásukért, valamint beszédében gratulált az egész hetes elszántságukhoz és kitartásukhoz.

Az alezredes megköszönte Jászberény város vezetésének a lehetőséget és az együttműködést, amellyel hozzájárult a hazafias és honvédelmi nevelés népszerűsítéséhez. A hagyományoknak megfelelően pedig a legkiválóbban teljesítő ifjú is megkapta jól megérdemelt bordó barett sapkáját. Budai Lóránt, Jászberény város polgármestere ünnepi beszédében kiemelte a honvédelmi nevelés fontosságát, illetve a honvédség és a társadalom aktív kapcsolatát. Örömét fejezte ki, hogy városa lehetőséget kapott a tábor közös megrendezésére, s célja, hogy a területvédelmi erőkkel való együttműködés továbbra is hatékonyan és sikeresen valósulhasson meg. Végezetül ünnepélyes keretek között levonták a táborzászlót, amelyre jövőre is meghatározó szerep hárul a honvédelmi tábori szezonnyitón.