Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcosok tábora

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: 17. TVZ |  2023. augusztus 22. 11:17

Véget ért az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalja által szervezett második harcos tematikájú honvédelmi tábor Soponyán, amelyet augusztus közepén tartottak.

2

A szervezők túlélési- és elsősegély ismeretek átadásával, vadasparki sétával, fegyverbemutatóval, menetgyakorlattal, paintballal, valamint – a kihagyhatatlan nyári programpontként – balatoni csobbanással és vízi versenyekkel készültek, hogy élményekben gazdag programokkal lássák el a táborozókat.

A pákozdi Katonai Emlékparknál eltöltött nap során a gyerekek a múzeumlátogatást és egy rövid történelmi áttekintést követően az ottani akadálypályán is megmérettették magukat, majd egy izgalmas lézerharc vette kezdetét.

A tábor utolsó sorakozóján a szülők és hozzátartozók büszkén nézhették végig a csapat számára kiadott vezényszavak pontos végrehajtását. Minden táborlakó átvehette az eltelt hét próbáiban való derekas helytállásért járó ajándékot, valamint a táborparancsnok a legrátermettebb táborozó fejére helyezte a honvédelmi tábor bordó barett sapkáját.