Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ha nyár, akkor repülőtábor!

Szöveg: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2023. június 25. 7:55

A Honvéd Kadét Programban résztvevő középfokú tanintézmények tanulói számára idén is a Honvédelmi Sportegyesület Szolnok – a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – az MH Kiss József 86. Helikopterdandárral együttműködve szervez táborokat.

DSCN0580

Az ötnapos kadét repülőtábor rengeteg élményt rejtett minden táborlakónak. Az ismeretterjesztő előadások mellett, temérdek repülés várt a résztvevőkre vitorlázó és motoros-vitorlázó repülőgépeken.

A gyerekek minden napját úgy építették fel, hogy a repülés mellett betekintést kapjanak a Magyar Honvédség mindennapjaiba. Így esélyük nyílt a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban, múzeumpedagógusok segítségével megismerkedni a magyar repüléstörténet főbb eseményeivel, valamint megtekinthették tárlatvezetésen a múzeumban kiállított technikai eszközöket, légi járműveket. Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál, az MH Légijármű Javítóüzemben és az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál tett kirándulások alkalmával pedig a tanulók a rendszerben lévő repülőeszközökről kaphattak tájékoztatást.