Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

HadERŐ: huszároktól a tüzérekig

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: archív felvételek |  2024. július 15. 11:15

A világ legmodernebb irányított páncéltörő rakétája, a tüzér altisztek szakmai képzése a tatai „Kupolában”, a pápai bázisrepülőtér alakulatának széleskörű feladatrendszere és „huszármesék” – ismét izgalmas témákkal jelentkezik a „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” című magazinműsor. Legújabb adása július 16-án, kedden, 11:33-kor látható az M1 csatornán.

2024_SPIKE_LR2_páncéltörő

Mik a legfőbb ismérvei a SPIKE LR2 páncéltörő rakétának, mi a high-tech eszköz működési elve? Hogyan zajlik és milyen feladatokból áll az eszközre való szakképzés zárógyakorlata? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a magazinműsor keddi adása.

A tüzérek világának azonban más titkaira is fény derül, hiszen amellett, hogy betekintést nyerünk a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár leendő altisztjeinek a Kupola néven ismert szimulációs központban zajló felkészítésébe, azt is megtudhatjuk, hogy egy nagy volumenű gyakorlat után milyen lépésekből áll a harcjárművek úgynevezett visszaállása.

KG_20231013_tata_miniszteri_atadas_011

A pápai MH 47. Bázisrepülőtéren zajló magas fokú, összetett és folyamatos koordinációt igénylő nemzetközi katonai együttműködés bemutatása mellett a múltba is visszarepít a műsor a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum élménypedagógusai révén. Kiderül, hogy mi történik egy három és hét év közötti gyerekeknek szóló foglalkozáson. Huszármese a múltról – a jövő nemzedékének, a jövő katonáinak!

Ne feledjék! Minden kedd délelőtt, 11:33-kor „HadERŐ – Hazámat szolgálom!” az M1-en!