Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadgyakorlat Iránban

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu / Tehran Times |  2011. november 23. 10:28

Az Irán keleti részén zajló hadgyakorlat utolsó szakaszában november 21-én, hétfőn, a fegyveres erők légvédelmi egységei heves harcokba bonyolódtak a fiktív ellenséggel, melynek során megsemmisítették az ellenség cirkálórakétáit és visszaverték a pilóta nélküli repülőgépek légi-, valamint a szárazföldi erők támadását.

A feltételezett ellenség átfogó támadást indított az ország fontos létesítményei ellen egy hatalmas légicsapás keretében, melynek során bevetettek pilóta nélküli repülőgépeket, vadászrepülőgépeket és cirkálórakétákat, azonban a légvédelmi egységek egy hatásos ellentámadás során visszavonulásra kényszerítették az ellenséget.
A légvédelmi egységek különböző szituációkban gyakorolták a feltételezett ellenség légicsapásainak elhárítását, beleértve a felderítést, a nyomon követést, valamint az ellenséges légicélok elfogását.

A gyakorlat végét követően a hadgyakorlat szóvivője, Abolfazl Sepehri ezredes elmondta a riportereknek, hogy a légvédelmi parancsnokság felmérte a légvédelmi egységek hatékonyságát a különböző műveletek vezetése, az egységek irányítása, a koordináció valamint a pontosság terén olyan helyzetekben, amikor rövid idő alatt kell döntéseket hozni.

Az ezredes beszélt arról, hogy a gyakorlat során alkalmazták a felderítés, a kommunikáció, a logisztika, az elektronikai-harc és a cyber hadviselés eszközeit is.
A gyorsreagálású erőknek szintén sikerült a feltételezett ellenség terveit meghiúsítaniuk innovatív és álcázó technikák, valamint hazai gyártású, mobil rádiótechnikai eszközözök alkalmazásával, az országos távközlési hálózat használatának teljes kizárásával.

Egy korábbi iráni hadgyakorlatról készült felvételek