Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lánglovagok kiképzésen

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. november 23. 11:34

Az MH Altiszti Akadémia (MH AA) – folytatva a jogelőd MH Központi Kiképző Bázis által 2008-ban a Budapesti Tűzoltó Parancsnoksággal megkötött együttműködést – november 21-én, hétfőn megkezdte újabb 47 tűzoltóújonc alaki kiképzését.

A kéthetes alaki és katonai testnevelési kiképzésre érkezett tűzoltókat – köztük most első alkalommal egy hölgyet is – Mikusi Zsolt ezredes, az MH AA megbízott parancsnoka köszöntötte. Felidézte a tűzoltók kiképzésében szerzett több éves együttműködés tapasztalatait, és kérte a most érkezetteket, hogy elődjeikhez hasonlóan fogadják kiképzőik, a honvéd tiszthelyettesek utasításait, hogy az elkövetkező két hét alatt a lehető legtöbbet sajátítsák el a kiképzési programból.

Mikusi ezredes felhívta a figyelmet arra is, hogy a tűzoltóság és a honvédség, mint két egyenruhás szervezet, számos ponton hasonló célokat követ. Ilyen az egyéni és a testületi fegyelem, az öltözködés és az alaki mozgás.

A tűzoltók nem is tétlenkedtek. A beérkezést követő egy órán belül a tanteremben, később már az alakulótéren ismerkedtek meg kiképzőikkel és az alapozó tárgyakkal. Az első alaki mozdulatok még bizonytalanok voltak, de látható igyekezettel törekedtek a „vigyázzállás" és a „fordulatok állóhelyben" alaki mozgás szabályainak elsajátítására.

A tűzoltóújoncok kibocsátására és az oklevelek átadására december 2-án kerül sor.

 Fotó: A szerző felvételei