Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadik filmbemutató

Szöveg: Mayer Péter tartalékos alezredes | Fotó: a szerző felvételei |  2023. március 18. 9:42

A „szabadidő irányított eltöltése, kulturális program, filmszínház látogatással” program keretében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Borsod vármegyei közigazgatási összekötő osztály négy tartalékos főtisztje és a MSZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum elsőéves Honvéd Kadét Program (HKP-2) tizenhat növendéke, közösen vettek részt a „Hadik” című új magyar film bemutatóján.

hadik_cover2

Kádas László tartalékos ezredes a kadétok szaktanára, vázolta növendékeinek a hadtörténeti előzményeket és a filmen feldolgozott esemény jelentőségét.

A látvány, a mozgalmas jelenetek, magával ragadták a közönséget. A két rivális, Hadik tábornok és von Bock ezredes sorsdöntő párbajánál az egyik kadét hangosan drukkolt: „miért nem szúrja már le!” A kadétok és a tartalékos főtisztek is nagyon érdekesnek találták a filmet, többen kiemelték a magával ragadó képi világot, az érdekes beállításokat, a lovak és emberek harmonikus közös munkáját. Kiemelték, hogy a magyar katonaerények, a huszárvirtus, a hagyományok és hőstettek dicsősége látványos módon jelent meg a filmvásznon.

Magyar katonaként vannak elődeink, akikre büszkék lehetünk, és példaként állíthatjuk a felnövekvő katonageneráció elé. A közös program erősítette a katonanemzedékek kapcsolatát, a tapasztalatok átadását. 

Kapcsolódó cikkek
hadik_cover

Hadik március 9-től a mozikban

2023. február 11. 11:00