Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

huszár

Szalay-Bobrovniczky_Kristóf_MTI_nyitó

A közép-európai régió katonanemzete mi vagyunk

2022. október 23. 16:14

Katonanemzeti mivoltunkról, annak bizonyítékairól, illetve a magyarokban élő huszárvirtusról beszélt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió „Gondolat-jel – a szabadságról” című, október 23-ai műsorában.

Pákozd_index

A múlt és a jelen találkozója Pákozdon

2022. szeptember 22. 16:39

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) második alkalommal rendezte meg a Kisbajtársak Találkozóját a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP). A résztvevő családok, osztályok több állomásból álló ügyességi, elméleti feladatokon, valamint dinamikus és statikus bemutatókon keresztül kaphattak betekintést a Magyar Honvédség történelmének legfontosabb mozzanataiba és a jelenkor mindennapjaiba.

web_BHD8762

Megalakult a Honvéd Huszár Díszegység

2022. szeptember 22. 16:04

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) alaki foglalkozással egybekötött dandársorakozót tartott a napokban.

Varsó_1

Varsóban járt a Ludovika Huszár Díszszakasz

2022. augusztus 28. 19:13

Augusztus 15-én ünnepelték Lengyelországban a lengyel-bolsevik háború fordulópontjaként számon tartott varsói csata, a „visztulai csodaként” emlegetett katonai esemény 102. évfordulóját. A több mint száz éve történt csata győztes kimeneteléhez az akkori magyar kormány jelentős mennyiségű lőszeradománnyal segítette hozzá a lengyel katonákat.

huszár_nyitó

Ismét díszjárőrszolgálatot adnak a huszárok a Budavári Palotában

2022. augusztus 27. 9:51

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységének huszár díszjárőrszolgálata ezen a hétvégén is megörvendezteti az érdeklődőket és a turistákat a Budavári Palotában.

index_miniszteri_hagyományok

Újjáéledt hagyományok

2022. július 5. 22:05

A Honvéd Huszár Díszalegység újraalapításának második évfordulója alkalmából Szilvásváradra, az Állami Ménesgazdaságba látogatott el Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere. A tárcavezető megtekintette az alegység hagyományos szögbeütési szertartását is.

tancramagyar

Táncra magyar!

2022. július 1. 13:00

A Magyar Honvédség szervezésében megvalósuló hagyományőrző produkció idén nyáron öt alkalommal lesz látható a Sándor-palota előtti Szent György téren.

Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny KLAC4785

Nemzetközi lovasversenyen tartott bemutatót a Honvéd Huszár Díszalegység

2022. május 2. 8:24

Színvonalas bemutatót tartottak az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) 32. Nemzeti Honvéd Díszegység (32. NHD) Honvéd Huszár Díszalegység (HHD) katonái a 43. CSI** Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen, Kiskunhalason, május elsején, vasárnap.

web_BHD4942

Díszjárőrszolgálatot adnak a huszárok a Budavári Palotában

2022. április 26. 16:32

Az érdeklődők és a turisták nagy örömére az elmúlt hétvégén elindult az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) 32. Nemzeti Honvéd Díszegységének huszár díszjárőrszolgálata, amit a Budavári Palotában adnak.

20220218-ludovika-diszszakasz (2)

Huszárkiképzés a Ludovikán

2022. február 19. 9:28

A napokban tartották a Ludovika Huszár Díszszakasz első negyedéves edzőtáborát a Ludovika Huszár Lovarda lovaskomplexumában.