Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hajdúhadházon járt a leendő vezérkari főnök

Szöveg: Ilyés Edit |  2008. december 11. 13:52

A magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT) 6. váltásának zárógyakorlatán tett látogatást Tömböl László mérnök altábornagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, aki hamarosan a Magyar Honvédség vezérkari főnöke lesz.

Az elöljárót Kovács József dandártábornok, a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka fogadta a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázison.
A december 11-i látogatás keretében Korom Ferenc ezredes, a kiutazó kontingens kijelölt parancsnoka tett jelentést a váltás felkészítéséről. Beszámolt a végrehajtott feladatokról, a hátralevő rendezvényekről, a szakmai felkészítésről, és a gyakorlás alatt szerzett tapasztalatokról.

Elmondta: a Magyar Honvédség egyik legfontosabb külföldi feladatvállalása az afganisztáni misszió. Az újjáépítésben tevékenykedő PRT következő váltása alapvetően a MH 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj állományából tevődik össze.

A hatodik váltás október elején kezdte meg felkészülést, melynek első üteme a katonák külszolgálatra történő egyéni felkészítését tartalmazta. Mindezek mellett egyéb helyőrségekben megtörtént az egyéni szakbeosztást ellátók szakfelkészítése.
November 3-án a misszió tervezett állománya több mint 250 fővel megkezdte kötelékkiképzését Hajdúhadházon. Velük együtt települt a felkészülésüket segítő személyi állomány, valamint a gyakorlaton részt vevő ellenerő. Így a hat hétig tartó embert és katonát próbáló kiképzésen közel 300 fő dolgozott együtt, melynek keretében zárógyakorlaton adtak számot tudásukról és felkészültségükről.

A jelentés után Tömböl László altábornagy megtekintette a zárógyakorlat éleslövészetét.

1595882421