Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

István, a király és Queen az Aranybikában

Szöveg: Ilyés Edit |  2008. december 11. 13:41

Idén immár hatodik alkalommal rendezte meg a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár hagyományos, évzáró Karácsonyi Hangversenyét az Aranybika Szálló Bartók termében.

A december 9-i, mintegy másfél órás koncerten együtt zenélt a debreceni és hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar, valamint közreműködött a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának fúvószenekara és a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gedeon Gimnáziumának kórusa. Az est első felében a komolyzene világából kapott ízelítőt a debreceni közönség, majd a produkciók másik fele könnyedebb hangvételű volt.

Korom Ferenc ezredes, a dandár törzsfőnöke nyitotta meg az ünnepséget. Beszédében bemutatta a debreceni és hódmezővásárhelyi zenekart, valamint elmondta: „Az év végi karácsonyi hangversennyel méltón zárhatjuk az évet. Ünnepélyes keretek között köszönhetjük meg munkatársainknak, civil együttműködőinknek az eredményes munkájukat a dandárral.
Fogadják ezt a hangversenyt karácsonyi ajándékként a dandár vezetőségétől, és bízom benne, hogy a továbbiakban is mindent megteszünk azért, hogy a katonai szervezet megfelelően ellássa feladatait, és közös munkánk sikerekben gazdag legyen."

Végül jó szórakozást, és a közelgő ünnepek kapcsán békés karácsonyi ünnepeket, valamint sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt az állománynak.

A koncerten az alábbi számok hangzottak el.
Fricsay Richárd: Magyar Vér – induló. 
Csajkovszkij: 1812 nyitány (részlet).
Alfred Reed: Russian Christmas Music (Orosz Karácsony).
Jamer Crunow: Fanfare and Flourishes.
Szörényi- Bródy: István a Király.
Vlad Kabec: Visit to George Gershwin.
Bohemian Rhapsody (Queen).
Irving Berlin: White Christma.

1595882421
 

Címkékkarácsony