Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hajdúhadházon tettek esküt

Szöveg: Madura János őrmester | Fotó: Somogyi András törzsőrmester |  2020. szeptember 11. 7:29

Nyolcvanegy katona tett ünnepélyes esküt szeptember 10-én, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisán.

hajduhadhaz_eskü (2)

Az esküt tett katonák alapkiképzése még augusztus elején kezdődött. „Harmincegy évvel ezelőtt ott álltam én is, ahol most önök. Letettem a katonai esküt, és megpróbálok azóta is ehhez méltóan élni. Azt kérem, hogy önök is vegyék ezt komolyan, az eskü szövegét tekintsék magukénak, próbáljanak aszerint élni és szolgálni. Az életük mostantól nem a munkáról, hanem a szolgálatról szól” – mondta Szloszjár Balázs dandártábornok, az alakulat parancsnoka. Hozzátette: sajnos a jelenlegi járványügyi helyzet miatt a családtagjaik nem vehettek részt a rendezvényen. „Ezúton szeretném megköszönni nekik azt a támogatást, amit az elmúlt hetekben, az alapkiképzésük ideje alatt önöknek biztosítottak” - hangsúlyozta a parancsnok.

hajduhadhaz_eskü (5)

A tiszti, altiszti és legénységi állományú katonák a hathetes képzés alatt - többek között - lövészet, harcászat, műszaki, híradó, egészségügyi és alaki foglalkozásokon bizonyították rátermettségüket. Az eskütételt követően a katonák az ország számos alakulatánál kezdik meg szolgálatukat.

GALÉRIA

Címkékeskü