Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harckocsizó parancsnoki felkészítés Szentendrén

Szöveg: Nagy Norbert őrnagy | Fotó: Kapás Viktor hadnagy |  2021. január 28. 8:23

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóalj parancsnoki beosztású tisztjeinek tartottak felkészítést január 18-22. között Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia bázisán. A képzésen – többek között – Lőrincz Gábor dandártábornok, a tatai alakulat parancsnoka is előadást tartott.

2021_01_18-22 HK törzsfelk_1hetes_1

A felkészítés célja a parancsnoki beosztásban szolgáló fiatal harckocsizó tisztek parancsnoki és törzsmunka során végzendő feladatainak elsajátítása, valamint a harcfeladatok megtervezése és irányítása érdekében szükséges ismereteinek bővítése volt.

A harcászati elvek megismerése mellett a harckocsizó tisztek az alegységek harcfeladatainak tervezésével, vezetésével és irányításának feladataival is megismerkedtek, emellett áttekintették a különböző vezetési filozófiák gyakorlati megvalósításának lehetőségeit és feltételeit, valamint a harckocsialegységek alkalmazásának lehetőségeit is.

2021_01_18-22 HK törzsfelk_1hetes_5

A tatai dandár 11. Harckocsizászlóaljának egyik kiemelt idei feladata az Acélkocka altiszti felkészítés végrehajtása, így a katonák a képzésen – oktatáselméleti előadások során – a felkészítés-módszertani eljárásokat is gyakorolták.

Az elméleti felkészítést követően - terepen végrehajtott foglalkozásokon - minden szakaszparancsnok tereptájékoztatót tartott. A foglalkozás zárásaként a zászlóalj tiszti állománya tájékozódási menetet hajtott végre az akadémia csobánkai gyakorlóterének térségében.