Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Harcos” csapategység

Szöveg: MH 4. Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóalj | Fotó: az alakulat felvételei |  2023. július 10. 7:37

A katonai élettel ismerkedhettek meg a vállalkozó kedvű, a „harcos” tematikájú honvédelmi tábort választó 12-15 éves fiatalok a nyári szünet kezdetén, Tiszaszigeten.

Ht Tiszasziget 15

A táborozók álcázási és lövészeti ismereteket szereztek, részt vettek éjszakai menetgyakorlaton, egészségügyi, harcászati és alaki foglalkozásokon; akadálypályát teljesítettek, illetve a közös sport során a fizikai kihívásokat is leküzdöttek.

A tábor első napja az ismerkedés jegyében telt. A beillesztő foglalkozások után a résztvevők megtanulták a katonai érintkezés szabályait és alaki fogásokat; este még közös csapatjáték is belefért a napi programba.

Kedden a hódmezővásárhelyi laktanyába látogattak el a táborozók, ahol a lövészek felszerelései mellett a harcjárműveket is feltérképezhették. A délutáni lézerlövészet után az esti járőrgyakorlat teljesítése mindenkit motivált, így a váratlan helyzetekre is jól reagáltak a fiatalok.

Ht Tiszasziget 17

A harmadik napra kezdett összeforrni a csapat. A rajok az airsoft lövészet mellett a paintballt is kipróbálták, aminek kiegészítéseként az álcázás és fedezéképítés is szerepet kapott a programban. Az esti menetgyakorlatot pedig a fáradtságuk ellenére kiválóan végrehajtották.

Csütörtökön az egészségügyi előadáson a tanulásé volt a főszerep. A rajok zászlóinak megtervezésekor és elkészítésekor a fiatalok kreativitásukat és ügyességüket is megmutathatták. Az esti tábortűz és szalonnasütés során pedig kiderült, hogy az eltöltött napok alatt milyen jó csapategység alakult ki.

Az utolsó napi alaki foglalkozás után a szülők is megnézhették a záróünnepséget, ahol a rajok és a körletek közötti versenyek eredményhirdetései mellett az egyéni legjobb teljesítményekért is jártak az emléklapok.