Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csak bajtársias, fegyelmezett csapat képes jó eredményeket elérni

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2023. július 9. 11:25

Sikeres írás- és szóbeli záróvizsgájukat követően vehették kezükbe az altiszti hitvallást a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál végzett infokommunikációs és fegyverzettechnikai altiszt szakmai tanfolyamok résztvevői.

_DR_2876

A leendő altisztek egy része katonai rádiós és vezetékes, másik csoportja fegyverzettechnikai szakirányon végezte tanulmányait az elmúlt hónapokban. A kibocsátó eseményen a képzés vezetői a résztvevők fegyelmezett, bajtársias, altisztekhez méltó hozzáállását, valamint az oktatók felkészültségét és szakmaiságát méltatták.

Fontos, hogy az altisztjelöltekre váró, kihívásokkal teli időszakban építsék, összekovácsolják és motiválják legénységi állományukat, hiszen csak egymással bajtársiasan viselkedő, fegyelmezett csapat képes jó eredményeket elérni.

_DR_3623

A híradó tanfolyamon nyújtott jó eredményük elismeréséül dr. Gulyás Attila ezredes, a HVK Híradó és Informatikai Csoportfőnökség csoportfőnöke emléktárgyat adott át Laczó Gergő Zoltán, Tóth Róbert és Rácz Attila szakaszvezetőknek. A képzés megszervezéséért Miskolci Sándor törzszászlós munkáját ismerték el.

A tanfolyamon végzettek Csizmadia Lajos főtörzszászlós, a dandár vezénylőzászlósától vehették át az altiszti hitvallás szövegét. A fiatal katonák júliusban a Hősök terén mondják majd el az altiszti eskü szövegét, vállalva a haza szolgálatát.