Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szülinapi kívánság: teljesítve!

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Szakál Szebáld, Horváth Sztaniszláv |  2023. július 9. 10:01

Szalay-Bobrovniczky Kristóf is felköszöntötte a 12 éves Felföldi Kristófot születésnapján. Magyarország honvédelmi minisztere a Budai Várban fogadta a katonák iránt lelkesen érdeklődő fiatalt.

A honvédelmi tárcavezető egy kötetlen beszélgetés során jókívánságai mellett ajándékcsomaggal is meglepte az ifjú Kristófot. A Várban tett látogatással azonban korántsem ért véget a terepmintás születésnapi ünneplés, hiszen Felföldi Kristóf arra is lehetőséget kapott, hogy megtekintse a Bálna Honvédelmi Központban berendezett „175 éves a Magyar Honvédség” elnevezésű interaktív tárlatot. A kiállítás kínálta izgalmak közül Kristóf számára – saját bevallása szerint – az airsoft lövészet tetszett a legjobban, ahol a Magyar Honvédségben rendszeresített fegyverek hű másait is kipróbálhatta. A tárlat megtekintését követően Kristóf – látogatásának tanúbizonyságaként – lepecsételtette Kajla útlevelét, amire immáron a Bálna Honvédelmi Központban is van lehetőség.

A nap kapcsán elmesélte: egy hónappal ezelőtt vetette fel azt a gondolatot, hogy milyen jó lenne megnézni a Honvédelmi Minisztériumot és kicsit jobban megismerni a katonák életét. Hozzátette, időközben ő már el is felejtette a dolgot, édesanyja azonban minden követ megmozgatott, hogy kisfia álma valóra válhasson.

02_HSZ4265-Enhanced-NR

Kérdésünkre Kristóf elárulta, hogy ejtőernyős felderítő szeretne lenni. Ezen elhatározása annyira szilárd, hogy már most tudja, a pályaválasztás idején majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre fog jelentkezni, hogy katonatiszti pályát járhasson be.

A nap zárásaként a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumának számos érdekes pontján is megfordulhatott, így például a diplomáciai látogatásoknak helyet adó Manfred Wörner teremben is.