Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harcosok tábora

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 5. 18:40

„Harcos” tematikájú honvédelmi tábort szervezett az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 25. Területvédelmi Zászlóalj augusztus 2-a és 6-a között Salgótarjánban.

Salgótarján_honvédelmi_tábor (1)

A Nógrád megyei településen szervezett táborban harminc 12-15 év közötti fiatal vállalkozott arra, hogy öt napon keresztül páratlan élmények útján ismerjék meg a Magyar Honvédség és a katonák mindennapjait. A 25. Területvédelmi Zászlóalj által vezetett honvédelmi tábor tematikája, így programjai is a „harcos” megnevezést kapták. Ennek megfelelően a diákok nem csak alaki foglalkozásokon vettek és vesznek részt, de a légpuskás és airsoft fegyveres lövészetek mellett túlélési ismereteket is szereznek. Szakszerű és biztonságos oktatások során a katonák nagy odafigyeléssel tanítják a fiatalokat az önvédelem különböző – leginkább konfliktusmentes vagy minimális fizikai érintkezést igénylő – fogásaira is.

Salgótarján_honvédelmi_tábor (11)

Takács Tibor őrnagy, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 25. Területvédelmi Zászlóalj törzsfőnöke, egyben a tábor vezetője kérdésünkre válaszolva elmondta: a fiatalok bár az első napon még kissé ismeretlenül mozogtak a szokatlan környezetben, hamar belerázódtak a tábori életbe. Kiemelte: a tábor célja, hogy felhívja a figyelmet a hasznos időtöltésre, a testmozgásra és azokra a hasznos ismeretekre, amiket a katonák tudnak.

Az élményszerzést szolgálja az a hagyományőrző bemutató is, amelynek részeként a táborlakók kipróbálhatták magukat az íjászatban.