Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harry herceg Agfanisztánban – tűzharcba keveredett

Szöveg: inforadio.hu/honvedelem.hu |  2008. február 28. 20:34

Tűzharcba keveredett tálib fegyveresekkel a brit Harry herceg. A trónörökös Károly kisebbik fia jelenleg Afganisztánban teljesít katonai szolgálatot – adta hírül csütörtökön a briti védelmi minisztérium, miután a helyi lapok már kiszivárogtatták, hogy a királyi család tagja a világ egyik legveszélyesebb országában harcol.

Tűzharcba keveredett Harry herceg, aki Afganisztánban teljesít szolgálatot. A brit trónörökös Károly (és a tragikus körülmények között elhunyt Diana hercegnő) kisebbik fia a frontvonalban harcolt – erősítette meg csütörtökön a brit védelmi minisztérium.

A brit trónöröklési sorban harmadik 23 éves herceg az elmúlt tíz hetet az ázsiai országban töltötte, miután tavaly biztonsági okokból nem mehetett Irakba harcolni.

A döntést akkor a vezérkari főnök lapértesülések szerint Tony Blair nyomására hozta meg. A kormányfő ugyanis semmiképpen nem akarta veszélyeztetni a trónöröklési sorrendben harmadik Harry életét a fronton.

Ha ugyanis az eredeti tervek szerint elküldték volna Irakba Harry-t, és valami történt volna vele – vagy akár a vele együtt szolgáló katonákkal -, az beárnyékolta volna a leköszönő kormányfő utolsó, hatalomban töltött napjait.

CímkékAfganisztán