Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haza szolgálata és művészet a „Bakonynál”

Szöveg: V. J. |  2012. május 28. 16:22

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezett képzőművészeti kiállítást a napokban Várpalotán, a Thury-vár Thury-termében az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK).

A rendezvény megnyitóját megtisztelte jelenlétével a helyőrségnek otthont adó Várpalota város polgármestere, Talabér Márta, valamint számos közoktatási intézmény vezetője, a katonai szervezettel szorosan együttműködő civil szervezetek képviselői.

A tárlaton bemutatott alkotások mind az MH BHK állományában szolgáló katonák, illetve közalkalmazottak keze munkái, akik szabadidejükben a művészet különböző területein bontogatják „szárnyaikat". Az idei évben Csepely László százados, Boros Anikó zászlós, Venczel Virág zászlós, Pásztor Szilvia főtörzsőrmester, Tóthné Virág Zsuzsanna őrmester, Koroknai Gábor közalkalmazott, valamint Kovács Mónika közalkalmazott alkotásait állították ki.

A nézőközönség elé táruló munkák hűen bizonyítják a katonai szervezet alkotóinak „sokszínűségét" és tehetségét. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred zászlósa, Füsi Csaba  afganisztáni életképeket bemutató fotókiállítása is együtt debütál a várpalotai alakulat kézműveseinek munkáival.

A tárlatot Kovács Imre Aranyecset-díjas festőművész nyitotta meg, majd Füsi Csaba mutatta be fotóit. Ezt követően Vokla János alezredes, az MH BHK megbízott parancsnoka köszöntötte a megjelenteket és méltatta a kiállító kollégák munkáját.

Reményét fejezte ki, hogy ezen alkalom a katonai szervezet hagyományteremtésének első állomása, amely méltó lehetőséget nyújt arra, hogy a nagyközönség számára is bemutassák a katonák műveit. Az emléklapok átadása után mindenki megtekinthette az alkotásokat.

A kiállítás május 31-ig tárt kapukkal várja az érdeklődőket.

 Fotók: Pintér László