Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

2015 legyen a stabilitás éve!

Szöveg: Vaszily Judit főtörzsőrmester |  2015. március 4. 18:09

A napokban tartották az éves értékelő és feladatszabó állománygyűlést az MH Kiképzési és Doktrinális Központban (MH KDK).

1595988921

A rendezvényen − amelyen részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök, illetve Fucsku Sándor vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka − a központ tevékenységét Szpisják József dandártábornok, a szervezet parancsnoka értékelte. A tábornok egyenként kitért az osztályok 2014-ben végzett munkájára. Elmondta: a tavaly április 1-jén megalakult szervezet a hatékonyságra való törekvés érdekében nemzetközi, valamint hazai területeken vizsgálódott, és tudományos szemléletű kutatást végzett, hogy felmérje más országok tapasztalatait a hasonló feladatrendszerrel bíró szervezeteknél.

1595988922

„A nemzetközi vizsgálódás első időszakában megállapítottuk, hogy az amerikai szárazföldi haderőben megalakított Kiképzési és Doktrinális Parancsnokság több ország számára referencia, jelentős hatással van a más országokban hasonló céllal megalakított szervezetekre" – mondta a parancsnok.

Az MH KDK életében előrelépést jelentett, hogy a fizikai felkészítés és a katonai sport szakmai irányításának területén is jelentős szerepet töltött be. A tavalyi és a nemzetközi szerepvállalások vonatkozásában is sikeresnek bizonyult, hiszen a szervezet számos nemzetközi gyakorlat, illetve kiképzési rendezvény szakmai felügyeletében működött közre.

1595988922

Az idei feladatokról szólva Szpisják tábornok hangsúlyozta a stabilitás irányába való törekvést, hiszen a kitűzött cél csak úgy érhető el, ha az MH KDK minden egyes tagja specialistájává válik szakterületének.

1595988922

Fotó:Krasznai-Nehrebeczky Mária