Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A 170. évfordulót ünnepelték

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn |  2018. május 24. 13:23

A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulójára emlékeztek a honvédelem napja alkalmából május 22-én a XVI. kerületi Szurmay Sándor sétánynál a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái (MH BHD).

1599187395
A kedd reggeli rendezvényt az Erzsébetligetben található Szurmay-szobornál tartották a Fővárosi Védelmi Bizottság szervezésében. A megemlékezésen köszöntőbeszédet mondott Kovács Péter, a XVI. kerületi önkormányzat polgármestere, a rendezvény fővédnöke. Beszédében elhangzott: vitéz Szurmay Sándor Ómátyásföld szülöttjeként azért „harcolt", hogy ez a rész megmaradjon erdős, ligetes területnek.

1599187396
Ezt követően Baráth Ernő dandártábornok, az MH BHD parancsnoka mondott ünnepi beszédet. „Szurmay Sándor személye ma is méltó példaképül szolgálhat a mai kor nemzedékének, hiszen egész életútja folyamatos tanulásról, önképzésről, alkotásról, helytállásról és kitartásról tanúskodik. Ezek az elvek napjainkban is meghatározóak és szükségesek. Szurmay Sándor a szó nemes értelmében hős volt. Parancsnokai, beosztottjai, ismerősei és kortársai is így tekintettek rá. Olyan példa, mely erőt sugároz, mindenkor pozitív életszemléletet továbbít és követésre késztet."

1599187396
Baráth Ernő dandártábornok mellett koszorút helyezett el a szobornál Szarka Csaba ezredes, a Budapest Fővárosi Védelmi Bizottság titkára és Dolányi Sándor alezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis Parancsnokság megbízott parancsnoka; a XVI. kerületi önkormányzat nevében a rendezvény fővédnöke mellett Horváthné dr. Kovács Angelika, hivatalvezető; a Than Károly Ökoiskola nevében Tóth Csilla igazgatóhelyettes; a Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola képviseletében Vásárhelyiné Gaál Gyöngyi intézetvezető és Szabó Levente nyugállományú ezredes.

1599187396
A rendezvény zenei kíséretét az MH BHD Központi Zenekar biztosította.

1599187397
Fotó: a szerző felvételei