Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A bocskaisok harcjárműveitől hangos a Bakony

Szöveg: bocskaidandar.hu | Fotó: Somogyi András Péter törzsőrmester |  2019. szeptember 16. 12:12

Javában folyik az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljára épülő harccsoport (MH ZHCS-II.) alegységeinek kiképzése az MH Központi Gyakorló- és Lőterén, Veszprém térségében.

1596068499

A Brave Warrior 2019 gyakorlatsorozat keretében felkészülő lövészzászlóalj harckocsizó, légvédelmi, vegyivédelmi, előretolt repülésirányító csoport (ERICS) és katonai rendész alegységekkel megerősítve összfegyvernemi kötelékként hajtja végre a felkészítést, amelynek során lehetősége nyílik a lövészszakma legnehezebb kihívást jelentő feladataira való felkészülésre, és a megerősítő, támogató alegységekkel történő együttműködésre. E gyakorlatsorozaton kovácsolódnak össze a lövészszázadok és maga a zászlóalj is. Minden összekovácsolási feladatot ellenőrző foglalkozás zár le, ami embert próbáló kihívások elé állítja az egyéneket, kötelékeket és a haditechnikát egyaránt.

1596068500

A NATO számára felajánlott zászlóalj-harccsoport jövő hónap elején NATO-ellenőrök előtt ad számot felkészültségéről és tudásáról – tudtuk meg Varga István alezredestől, az MH ZHCS-II. parancsnokától.

1596068500