Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A civil szervezetek összefogása adja az emberi közösségünk erejét

Szöveg: Takács Vivien |  2016. december 2. 13:34

Magyarország jó úton halad afelé, hogy családbarát ország legyen − mondta dr. Simicskó István Budapesten, a Barabás Villában december 2-án, pénteken.

1596024049

A honvédelmi miniszter azon a sajtótájékoztatón vett részt, amelyen a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére, a budai Várkert Bazárban megrendezett adventi vásáron összegyűlt másfél millió forintot adták át az Őrzők Alapítványnak, hogy ezzel is támogassák a Tűzoltó utcai gyermekklinika leukémiás és rákos betegeinek gyógyulását.

1596024049

Dr. Simicskó István beszédében arról a három értékről szólt, amelyekkel életünk során találkozunk. Mint fogalmazott: a biztonság, az egészség és a szeretet az, ami mindannyiunk számára nagyon fontos. „Ha a biztonsági oldalról közelítem meg a kérdést, akkor minden jótékonysági kezdeményezés mögött ott áll a Magyar Honvédség. Minden jó kezdeményezést igyekszünk felkarolni, hiszen gyermekeink azok, akikért dolgozunk, akiknek a jövőt építjük, és akikért az országot biztonságban szeretnénk tudni" − mondta a honvédelmi miniszter, hozzátéve, hogy a civil szervezetek összefogása adja az emberi közösségünk igazi erejét. Hangsúlyozta: Magyarország jó úton halad afelé, hogy családbarát ország legyen.

1596024049

Király Nóra, a FICSAK elnöke elmondta: a nyár óta szervezett adventi vásár az első olyan rendezvény volt, amit a családszervezetek közösen összefogva valósítottak meg. „November 26-án több mint ötven civil szervezet, cégek és közéleti szereplők érkeztek a Várkert Bazárba, hogy eladásra kínálják saját készítésű termékeiket" − mondta. Kiemelte: négy óra leforgása alatt gyűlt össze az adomány, amelyből a gyermekklinika egyik családi lakását fogják felújítani, hiszen „család nélkül nincsen gyógyulás".

1596024049

Fotó: Dévényi Veronika