Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A felsővezetői tanfolyam hallgatói látogattak a Petőfi laktanyába

Szöveg: Horniák Dóra |  2017. május 31. 15:35

Budapestre, a Petőfi laktanyába látogattak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szak főtiszti hallgatói a közelmúltban.

1596033405

A tanfolyam útmutatást és segítséget ad a hallgatóknak a katonai felsővezetői szerepkör ellátásához szükséges készségek, képességek elsajátításához. Az alakulatoknál tett látogatások a stratégiai szintű feladatokra készítik fel őket.

A képzésben résztvevőknek Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) parancsnoka, és Riczler Tamás alezredes, az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) parancsnokhelyettese tartott előadást.

1596033405

A látogatók megismerkedhettek az MH BHD történetével, szervezeti felépítésével, alaptevékenységével, valamint feladatrendszerével. Tájékoztatást kaptak az MH KRK kialakulásának előzményeiről, szervezeti felépítéséről, kapcsolatrendszeréről, rendeltetéséről és kiemelt feladatairól.

A program zárásaként a vendégek az alakulótéren, statikus haditechnikai bemutatón  megtekinthették a laktanyában rendszeresített technikai eszközöket.

1596033406

Fotó: a szerző felvételei