Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Fő térre költöznek a katonák

Szöveg: Gyeginszky Andor hadnagy |  2018. augusztus 7. 18:45

Augusztus 11-én, szombaton katonai bemutatóknak, járműveknek és speciális eszközöknek ad helyet a pápai Fő tér. A 170 éves a Magyar Honvédség rendezvénysorozat részeként Pápán ünneplik a magyar légierő létrejöttének 100 éves évfordulóját, ebből az alkalomból az MH Pápa Bázisrepülőtér és további katonai szervezetek települnek a város központjába, hogy bemutassák tevékenységüket az érdeklődőknek.

Szombaton 10 órától 18 óráig vár minden érdeklődőt az MH Pápa Bázisrepülőtér a Fő térre telepített katonai sátrakhoz. Az érdeklődők kipróbálhatják a repülő- és légvédelmi szimulátorokat, megismerkedhetnek a  tűzszerészek, az ejtőernyősök és az előretolt repülésirányítók felszereléseivel, és bepillantást nyerhetnek a pápai katonai repülőtér mindennapjaiba.

Mindezek mellett a sátrakban hatástalanított fegyverek, interaktív bemutatók és szakértő katonák várják a Magyar Honvédség iránt érdeklődőket. A Fő téren helyet kapnak speciális katonai járművek, légvédelmi rakéták, radarok, különleges repülőtéri eszközök, terepjáró autók, repülőtéri tűzoltó gépjárművek.

A 100 éves évforduló kapcsán megjelenő, a magyar légierő történetét összefoglaló könyvvel is meg lehet ismerkedni a programon.

A statikus bemutatók mellett 10 óra 30 perckor a Military Girls együttes zenés műsorát, 14 órától pedig a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekarának koncertjét lehet meghallgatni a helyszínen.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!