Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A főút mellett találták meg az aknavetőgránátot

Szöveg: Szűcs László |  2015. október 21. 7:21

A 42. héten, azaz október 12-18. között 39 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 10 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ember Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 2065 bejelentést kaptak.

Október 12-én a Pest megyei Alsónémedibe vonultak ki a tűzszerészek, mivel a logisztikai központ építése közben, közvetlenül az 5. számú főút mellett második világháborús robbanószerkezetet találtak. Az Ember István őrnagy vezetésével helyszínre érkezett járőr megállapította, hogy egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránát került elő, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállította.

Október 13-én Budapest, a Margit-körúton akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: földmunkák közben egy 8 centiméteres repeszaknavető-gránát került elő, amit a Juhász Attila főtörzsőrmester vezette járőr a központi gyűjtőbe szállított.

Október 16-án a főváros XII. kerültében, a Liptó úton, egy családi ház udvarán több, a második világháborúból visszamaradt robbanótestet is találtak. A Gyurits Tibor főtörzsőrmester vezetésével kiküldött járőr összesen 2 darab, 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátot, valamint 3 darab, magyar gyártmányú lőszert szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Címkéktűzszerész