Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A gyermekekért futottak

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy |  2018. november 29. 9:14

Kaposváron az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred minden év őszén megrendezi az MH 64. Deseda Félmaraton elnevezésű futóversenyt. A jótékonysági futás – amelyen civilek és katonák egyaránt indulhattak – nevezési díjából idén 413 ezer forintnyi összeg gyűlt össze mintegy 300 résztvevő jóvoltából. De akadtak olyanok is, akik nem indultak a versenyen, az összeg befizetésével mégis hozzájárultak a beteg gyerekek karácsonyához.

1599196719
A pénzből a szervezők a Kaposi Mór Oktatókórház Mosdósi Gyermekrehabilitációs Egység részére vásároltak egy nagy képernyős televíziót, tizenhat széket, egy pingpongasztalt a hozzá való tartozékokkal, és még némi édességre is futotta. A Logisztikai Ezred parancsnoka, Gavlik Péter ezredes a rendezvény szervezőivel együtt adta át az ajándékokat Mosdóson. Legközelebb december 19-én látogat az alakulat néhány képviselője a gyermekkórházba, ahol egy közös fadíszítéssel hangolják rá a gyerekeket a karácsonyra.

Az MH 64. Deseda Félmaratont legközelebb 2019. szeptember 27-én rendezik meg az ezrednél, az lesz az ötödik alkalom – természetesen szintén jótékony célból. A szervezők célja, hogy mind versenyszámban, mind a befolyó adományok tekintetében felülmúlják az eddigi éveket.

Fotó: Molnár Gábor zászlós