Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A gyertya lángja

Szöveg: Mátyás Andrea |  2012. október 20. 13:06

„A gyertya lángja sok mindent kifejez. Fénye reményt ad, irányt mutat, lobogása átmelegíti a megfáradt testben a lelket, avagy ékesíti az ünnep boldog pillanatait. Ha kell, emlékeztet arra, amiért s akiért gyújtottuk. Kell, hogy lássuk mennyi indulat, hév és remény, majd sikoly, sírás és szenvedés rejlik e meggyújtott fény mögött” − hangzott el Marosvölgyi Vince alezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred híradó-zászlóalja parancsnokának ünnepi beszédében.

1595943356

Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred október 23-a alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésén valóban fellobbant az emlékezés lángja.

E láng jelzi: 1956, a magyar forradalom − győzelem a vereségben − mindörökre egyike marad azoknak az eseményeknek, melyek visszaadják az ember önmagába vetett hitét és emlékeztetik sorsa értelmére, az igazságra.

Az állománygyűlésen a parancsok ismertetését, illetve a kitüntetések, elismerések átadását követően az alakulat parancsnoka, dr. Révész Gyula mérnök ezredes munkája elismerése mellett elköszönt Fiala Jánosné közalkalmazottól, aki október 19-ével nyugállományba vonult.

Az ünnepi állománygyűlés méltó keretet nyújtott a „Katona voltam"  című pályázat eredményhirdetéséhez is, valamint a pályázó diákok elbeszéléseinek, verseinek értékeléséhez, mely gyöngyszemekből szerzőik elő is adtak néhányat.
Végül a beérkezett művekből összeállított kiállítást tekintették meg közösen az alkotók és az ezred állománya.

1595943356

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra

Címkékpályázat