Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A gyógyító tevékenységről tájékozódtak

Szöveg: Pintér Ferenc nyugállományú ezredes |  2015. december 3. 19:46

A Honvédkórházban jártak a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület – és már nyugállományú klubok – tagjai a közelmúltban, ahol dr. Kovács András, a Plasztikai és Égéssebészeti Osztály szakorvos-jelöltje tájékoztatta a vendégeket az osztály sajátos ellátást folytató gyógyító tevékenységéről.

1596005113

A résztvevők érdeklődve figyelték a vetített képeken, illetve a szóban megfogalmazott gondolatokban, hogy a Plasztikai- és égéssebészeti osztály milyen sokirányú gyógyító tevékenységet folytat. Dr. Kovács András előadásából az is kiderült, hogy osztályon végzett műtétek testi és lelki gyógyulást hozhatnak, javíthatják az életminőséget, de egy-egy komoly műtét után jelentősen hozzájárulnak a sérült szervek funkcióinak regenerálásához, helyreállításához, mindemellett az esztétikai célú beavatkozásoknak óriási szerepük van a lelki egyensúly visszanyerésében, megerősítésében.

A megelőzés fontosságát hangsúlyozva Kovács doktor rávilágított, hogy bármilyen bőrelváltozásnál legjobb mielőbb orvoshoz fordulni, s nyilvánvaló tünetek nélkül is érdemes évente egyszer kontroll vizsgálaton részt venni.

1596005113