Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A haza védelme nemzeti ügy”

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2016. június 15. 9:28

Rendvédelmi, katonai programokat és bemutatókat tekinthetett meg egy húszhektáros mezőn, aki az elmúlt hétvégén kilátogatott az V. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok programsorozatra, ahol a Magyar Honvédség, a rendőrség és a katasztrófavédelem külön kiállítóhellyel és programokkal színesítette az eseményt.

http://uni-nke.hu/hirek/2016/06/14/a-haza-vedelme-nemzeti-ugy
1596015106

Először mutatkozott be a rendezvényen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi (RTK), valamint Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara. A Rákos-patak melletti terület ideális színtérként szolgált arra, hogy lánctalpasok, speciális járművek, nehéz teherautók, lövegek, és egyéb technikai eszközök a feladatok végrehajtása közben is közelről láthatóak legyenek.

„Az ismeretközlés, a hiteles tájékoztatás, a tiszteletadás, a rendvédelmi dolgozók áldozatos, hősies, fáradtságot nem ismerő munkájának a megbecsülése a fő célunk" – hangsúlyozta Horváth Tamás alpolgármester, hozzátéve, hogy Rákosmente Önkormányzatának vezetése az érdeklődők számára tartalmas szórakozást, ismeretterjesztést kínáló hétvégét rendezett a honvédelmi tárgyi emlékek bemutatásával, műszaki mentési gyakorlattal, valamint különböző rendvédelmi látványelemek megjelenítésével, erősítve a hazaszeret, a lokálpatriotizmus és a bajtársiasság eszményét.

Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri biztosa az önkéntesség és az együttműködés erejére hívta fel a figyelmet. „A haza védelme nemzeti ügy, melyben mindenkinek szerepet kell vállalnia" – mondta.

1596015107

Dr. Fachet Gergő, az RTK jogtanácsosa minden évben részese volt az eseménynek, idén különösen fontosnak tartotta, hogy a kerületi lakosok megismerkedjenek az NKE karaival, a rendvédelmi szervek tevékenységével. „Kevés rendezvény van, mely a civileket és a rendészet világát összehozza. Fontosnak tartom, hogy elfogadóbbak legyünk egymás iránt"- hangoztatta Rákosmente lakosa, prof. dr. Ruzsonyi Péter bv. dandártábornok, az RTK tanszékvezető egyetemi tanára.

A Rendészettudományi Kar hallgatói intézkedéstaktikai bemutatóval színesítették a rendezvényt, melyen részt vettek a Magánbiztonsági és Önkormányzati Rendészeti Tanszék, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar hallgatói és oktatói is.

1596015107

Fotó: uni-nke.hu