Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hitnek az alapja a személyes kapcsolat Istennel

Szöveg: Fodor Endre |  2017. október 17. 18:23

Hetedik alkalommal rendezett családerősítő hétvégét a HM Katolikus Tábori Püspökség október 13−15. között Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

Hogyan maradhat türelmes a munkájából fáradtan hazatérő édesapa vagy édesanya a család többi tagjával? Milyen útravalót adhat a szülő, amikor gyermeke – kikerülve az otthon falai közül – hazugsággal, léhasággal, szabadossággal, erkölcstelenséggel találhatja magát szemben? Hogyan szilárdulhat meg hitünk, Istenbe vetett bizalmunk, következetesen használt értékrendünk? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattunk mi, akik részesei voltunk a Katolikus Tábori Püspökség által hagyományosan ilyenkor, októberben megtartott családerősítő lelki gyakorlatnak. Civilek és katonák, feleségek és férjek, akik gyermekeikkel három napra a lelki megerősödés, a házassági élet formálása és a gyermeknevelés jobbító szándékával utaztak el balatonakarattyai honvédüdülőbe.

1596039996

„Az idei együttlétünknek számomra egyik legnagyobb élménye az, hogy van a csapatban egy kis mag, pár családból álló kis csoport, amely tudatosan jön el évről évre" – hangsúlyozta Bíró László katolikus tábori püspök, amikor szombaton este összegezte az addigi tapasztalatait, megpihenve a foglalkozás után. Hozzátette: az lenne a legjobb, ha e kis csoporthoz egyre többen csatlakoznának.

Csatlakozva püspök atya gondolataihoz, milyen jó lenne, ha a helyőrségekben felismernék azt a katonák, hogy már őszintén lehet beszélni a felekezeti hovatartozásról, bátran megvallhatja bárki hitét, s örömökről, a (már-már feje tetejére állított értékrendű) világ dolgairól beszélgetve a közösségben az nem gyengeség, hanem a határozottság, a kiállás, a meggyőződés felvállalásának erénye.

Jelzem olvasóimnak, hogy már megvan a következő találkozó időpontja: 2018. szeptember 28-29-30. Forduljanak bizalommal a tábori lelkészekhez, tájékozódjanak a püspökség honlapján.

S akik további részleteket szeretnének hallani a lelki gyakorlatról, azok figyelmébe ajánlom szeretettel a következő Inter arma caritas adásunkat a Mária Rádióban.

1596039996

Fotó: a szerző felvételei