Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az illusztráció

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. október 17. 19:37

A Honvéd Kulturális Egyesület budapesti régiójának Az illusztráció című csoportos kiállítását október 13-án, pénteken nyitották meg Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban.

1596039997

A kiállításon szereplő alkotások többségét irodalmi szöveg ihlette. A festők és rajzolók egy vers vagy egy próza elolvasása után saját érzelmeiket fejezték ki a vásznakon, de van köztük olyan is, akit egy zene motivált.

A mintegy huszonöt képből álló gyűjtemény részét tájképek, enteriőrök, csendéletek, grafikák és portrék képezik. Az irodalmi művek illusztrációi tus- és szénrajz, olaj-vászon és farosttechnikával készültek.

1596039997

A kiállítást Frömmer Gyula festőművész, a Honvéd Kulturális Egyesület egyik alapító tagja nyitotta meg, majd részletesen beszélt az alkotásokról: „Úgy érzem, a csapat tagjai erős festői vérvonallal rendelkeznek, hiszen főként grafikai illusztrációkra számítottunk. Nagy öröm számomra, hogy a készítők nem lekottázták az adott művet, hanem belső kivetüléseiket ábrázolták" − mondta.

A tárlaton a Honvéd Kulturális Egyesület veszprémi régiójának alkotói is kiállították irodalmi ihletésű műveiket, melyek október 27-ig − vasárnap kivételével − mindennap megtekinthetőek, 13-18 óra között.

1596039998

Fotó: a szerző felvételei