Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédelem és a város szolgálatában

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. szeptember 5. 17:35

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Székesfehérvár városa „Pro Civitate” díjjal tüntette ki dr. Görög István nyugállományú ezredest, a pákozdi Katonai Emlékpark (KEMPP) ügyvezetőjét, a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetség alelnökét.

Az elismerés átadása előtt felolvasott méltatás szerint dr. Görög István nyugállományú ezredes igazi közösségi ember, aki több, mint két évtizede szervezi a HTBK székesfehérvári szervezetének életét. Nevéhez kötődik az 1996-ban útjára indított „Fehérvár köszönti katonáit" című rendezvénysorozat, amely immár tíz esztendeje a város egyik meghatározó programja. Tevékenysége eredményeként létrejött és folyamatosan bővül a Pákozdi Katonai Emlékpark Elhangzott: a díjazott Székesfehérvár katonai hagyományainak elkötelezett ápolója, és az országhatárokon átnyúló nemzeti katonai hagyományőrzés szorgalmazója.

1596019239

Dr. Görög István honlapunk kérdésére köszönetét fejezte ki az elismerésért. Mint fogalmazott: mindenkor közösségek tagjaként végezte a munkáját, így úgy érzi: a díj a közösségeknek is szól.

A KEMPP ügyvezetőjének dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere adta át az elismerést.

1596019239

Fotó: Kiss László