Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédelem napjára emlékeztek a volt laktanyánál Csongrádon

Szöveg: Pozsár Tibor nyugállományú százados |  2016. május 26. 20:48

A csongrádi Béri Balogh Ádám Honvéd Klub tagságának egy csoportja a valamikori laktanya bejáratánál lévő, tavaly felavatott régi-új emlékműnél ünnepelte a honvédelem napját.

A közel ötven évig Csongrádon állomásozó MH 28. Műszaki Ezred (MN 2826 Műszaki Zászlóalj) emlékét őrző volt csongrádi katonák nevében Polónyi Tibor nyugállományú alezredes, a klub alelnöke emlékezett meg az alakulatról. Megemlítette, hogy az ezred sokféle munkából kivette a részét a honvédség keretein belül, de a civil társadalom is felhasználta a benne lévő szaktudást. Számtalan helyen újjáépítettek és kialakítottak hidakat, de nevükhöz fűződik utak karbantartása, illetve részt vettek a vezetékes gáz településekre való eljuttatásában is. Az alakulat állománya kiemelkedő munkát végzett a katasztrófahelyzetekben is.

1596014146

Csongrád város lakossága hosszú éveken keresztül találkozott a katonákkal, amikor a helyiek régi kedvenc vízi felvonulását biztosították. A település ezért a Pro Urbe-díjjal is kitüntette katonáit. A csongrádi honvéd klub alaprendeltetéseinek egyike a műszaki hagyományok ápolása.