Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A honvédelem nemzeti ügy”

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2015. november 16. 8:18

November második hetében szervezte meg az idei évben már második alkalommal az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a katonai igazgatási szaktanfolyamot budapesti objektumában.

1596003990

Az ötnapos szakmai képzést ezúttal az MH HKNYP Katonai Igazgatási Osztálya a parancsnokság saját állományában dolgozó katonai igazgatási szakmai beosztást ellátó munkatársaknak rendezte meg.

A tanfolyam célja, hogy a katonai igazgatási beosztásban dolgozó munkatársak megfelelő mélységű, friss elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek ezen a területen. Nagy hangsúlyt kapott az Önkéntes Tartalékos Rendszerről szóló tudásanyag, valamint a különleges jogrendben, a hadkötelezettség bevezetését követően a hadköteles állomány, illetve a gazdasági és anyagi szolgáltatások biztosításával kapcsolatos feladatok.

1596003990

Vanyur Tibor ezredes, az alakulat parancsnoka megnyitó beszédében elmondta: örömmel látja, hogy szerte az országból jelen vannak a kollégák és megkér minden résztvevőt, bátran kérdezzen az előadások során. Kiemelte, ahhoz, hogy különleges jogrendben megfelelően és hatékonyan működhessen a Magyar Honvédség, nélkülözhetetlen a békeidőben történő tanulás és felkészülés – erre nyújt lehetőséget ez a tanfolyam is, hiszen alapos elméleti ismeretek nélkül a gyakorlati rész mit sem ér.

1596003990

A szaktanfolyamon a parancsnokság főbb feladataival foglalkozó osztályainak munkatársai tartottak előadásokat.
A tanfolyam végén a résztvevőknek írásbeli vizsgát kellett tenni, melynek sikeres teljesítéséről oklevelet kaptak.

1596003991

Fotó: Bencsik Mónika t. hadnagy és a szerző felvételei