Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédség és a művészet találkozása

Szöveg: Csatári Zsanett zászlós |  2016. augusztus 5. 17:34

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság veszprémi központjának katonái két napon keresztül színesítették az idén huszonhatodik alkalommal megrendezett Művészetek Völgye programját.

1596017725

Idén három helyszínen, Taliándörögdön, Vigántpetenden és Kapolcson, megújult programokkal várta a művészetet kedvelőket a Völgy. A szervezők számára fontos volt a célközönség bővítése, ami a veszprémi toborzók számára is kecsegtetőnek ígérkezett.

A fesztiválra az ország minden részéről érkeztek látogatók, sokan közülük évek óta visszatérő vendégek a Művészetek Völgyében.
A könnyű- és komolyzenei koncertek, színházi és filmművészeti programok mellett idén több zöld szervezet, valamint a Magyar Kézműves Szövetség összefogásával a természetvédelem is teret kapott a fesztiválon.

1596017725

Kapolcs központi részén, a templom lábánál telepített toborzópont a Völgy egyik leglátogatottabb része volt július utolsó két napján. A katonák jelenlétének híre, a hatástalanított fegyverek megtekintésének lehetősége hamar terjedt a települések között, ahová Csiga busz szállította az érdeklődőket.
Amíg a fiatalok szívesen fotóztatták magukat a fegyverekkel, golyóálló mellénnyel, az idősebbek katonai tesztet töltöttek ki. A legügyesebbek apróbb emléktárgyat is hazavihettek.

A két nap alatt többen is érdeklődtek a Magyar Honvédség nyújtotta lehetőségekről.

1596017725