Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédség gondoskodik az embereiről

Szöveg: Snoj Péter |  2014. december 4. 17:36

Első alkalommal ült a HM Idősügyi Tanács elnöki székébe Kun Szabó István vezérőrnagy, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. A december 3-án, szerdán megrendezett ülésen – a napirendi pontok megtárgyalásán túl – a különböző bajtársi egyesületek és szövetségek képviselői is bemutatkozhattak.

1595983849

Az egykori és ma is szolgáló katonák és civil munkatársak érdekeit képviselő testületek vezetői és képviselői első alkalommal találkozhattak Kun Szabó István vezérőrnaggyal, mint a HM Idősügyi Tanács új elnökével elnökével.

A tárca társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy – mint ahogy az élet más területein sem – a tanács témakörei tekintetében sincsenek szimplán fekete és fehér kérdések. Minden téma árnyalt, többrétű, éppen ezért bátorította a szövetségek megjelent képviselőit az ötletek, kérdések és megoldásra váró igények felvetésére, hogy közös megoldással juthassanak előre.

1595983849

A kötetlen jellegű beszélgetésen a Honvédségi Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége (HOKOSZ), a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ), a Honvéd Szakszervezet (HOSZ) és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (HODOSZ) képviseltették magukat.

A szervezetek bemutatkozását követően Szabó József ezredes, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség humánszolgálati osztályvezetője, a HM Idősügyi Tanács titkára röviden összefoglalta a 2014 év végi és a 2015-re várható aktuális változásokat, kiemelve az eddig elért eredményeket és nem feledve a még hátralévő feladatokat sem.

Mint az az ülésen többször és több formában is elhangzott: a fő cél, hogy mindenki biztosan érezze: a honvédség gondoskodik az embereiről.

1595983849

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária